Divriği Cumhuriyet Meydanı projesi

Divriği ilçe merkezinde bulunan ve projesi daha önceden hazırlanmış olan Divriği Cumhuriyet Meydanı yapım projesi  hayata geçirildi.

04 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Divriği Belediye Meclisi Olağanüstü toplantısında, Cumhuriyet Meydanı’nın yapımı hayırsever işadamı Sayın Sadık Özgür’ün sahibi olduğu 3S Kale Holding A.Ş. tarafından bedelsiz olarak yaptırılması doğrultusunda alınan kararla hayata geçmiş oldu.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, belediyenin maddi sıkıntılarından dolayı kendi bütçelerinden yapamadıklarını ve bu projeyi hayırsever bir vatandaşın üstlendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Şubat ayı içerisinde yaptığımız İstanbul ziyaretimiz esnasında çok değerli hayırsever büyüğümüz Sayın Sadık Özgür beyefendinin kızları ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmemizde kendilerine Cumhuriyet Meydanı ile ilgili taleplerimizi ve bununla ilgili bir projemiz olduğunu ilettik. Fakat maddi sıkıntılar dolayısıyla bunu Belediye bütçemizden yapamayacağımızı kendilerine bildirdik. Kendileri de projeyi incelerek bizlere dönüş yapacaklarını beyan etmişlerdi. Geçtiğimiz haftalarda Sadık Özgür beyefendinin kızı Sefa Çizer, torunu Alp Gürün meydan projesini yerinde inceledi. Daha sonra 3S Kale Holding yönetim kurulu üyeleri Sedat Özgür, Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sadakat Saylan’ın ortak kararı ile projeyi üstlendiklerini bildirdiler.”